AKTUELNO

U Cazinu će u nedjelju, 22. decembra, biti otvoreno klizalište

Najmlađi Cazinjani s nestrpljenjem očekuju otvaranje klizališta

Piše: S. J. / Avaz.ba

20.12.2019

Klizalište izaziva veliki interes građana. S. J.

Grad Cazin ove zime će za svoje najmlađe sugrađane osigurati klizalište, na kojem će moći uživati u vrijeme novogodišnjih praznika i zimskog raspusta. Klizalište je postavljeno na parking-prostoru kod TC "Ljiljan" na Trgu zlatnih ljiljana, a bit će otvoreno u nedjelju, 22. decembra, u 14 sati. 

Prvu sezonu klizanja u Cazinu zvanično će otvoriti nastup članica Kluba sinhroniziranog klizanja "Zagrebačke pahuljice" iz Zagreba, a riječ je reprezentativkama, čiji je klub do sada nastupio na 18 svjetskih prvenstva. 

Klizalište će biti u funkciji svakog dana do 22. januara 2020. godine, i to u periodu od 11 do 22 sata. Uz ledenu površinu osigurana je i dovoljna količina klizaljki, koje će se moći unajmiti po cijeni od 2 KM za 45 minuta klizanja tako da će se ekipe na ledu smjenjivati svakog sata.

Tokom sezone klizanja, održavat će se i brojni propratni zabavni sadržaji, u kojima će učestvovati grupe mladih, Udruženje umjetnika Cazin, kulturno-umjetnička društva i sportske ekipe, a posebne zabave rezervirane su za vikende.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.