AKTUELNO

Malonogometna ekipa RVI Cazin dobila vrijednu donaciju u sportskoj opremi iz dijaspore

Nadaju se da će i ove godine bilježiti dobre rezultate na planiranim takmičenjima

Piše: S. J. / Avaz.ba

7.1.2020

Obradovani opremom. Avaz

Malonogometna sekcija Gradske organizacije RVI Cazin dobila je vrijednu donaciju iz dijaspore u sportskoj opremi, što će joj dobro doći za nastupe na takmičenjima koja slijede u ovoj godini. 

Ovim je sekcija nagrađena za veoma dobar rad i rezultate koje je ostvarila u prošloj godini, od kojih posebno izdvajaju osvajanje prvog mjesta na Državnom prvenstvu u Zenici.

- Donaciju smo dobili od ljudi iz dijaspore s kojima se naši igrači poznaju duže vremena i druže na pozivnim turnirima na kojima učestvujemo. Oni su prepoznali u nama jedan dobar sportski kolektiv i donirali su nam komplet sportske opreme za 11 igrača, zajedno s torbama, markerima i 3 lopte. Oprema je vrijedna oko 2.000 KM - ističe Sead Hodžić, predsjednik GO RVI Cazin.

Zahvaljujući redovnim nastupima na turnirima u dijaspori, članovi Malonogometne sekcije RVI Cazin su stekli dosta prijatelja, što je rezultiralo realizacijom spomenute donacije u opremi.

- Posebno zahvaljujemo Fikretu Miskiću, koji se najviše zalagao u vezi s ovom opremom. Tu su još  Malko Bećirević Malkan, Enver Nuhanović i drugi. Ovo će nama dobro doći prilikom učešća na narednim malonogometnim turnirima, jer svake godine dobivamo pozivnice za učešće iz Austrije, Njemačke, Švicarske i Hrvatske – kazao je Sead Hodžić.

U ekipi RVI Cazin očekuju da će i ove godine u novoj sportskoj opremi bilježiti dobre rezultate na planiranim takmičenjima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.