Na prijedlog vijećnika SBB-a Jasmina Hodžića

GV Zenica: Niže komunalne takse za privatnu zdravstvenu i stomatološku praksu

E. D.
29.03.2018 12:54

Foto: GV Zenica: Prijedlog prihvaćen većinom glasova

Gradsko vijeće (GV) Zenica prihvatilo je danas Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama kojom se iznosi komunalnih taksi u privatnoj zdravstvenoj i stomatološkoj praksi vraćaju na ranije, za njih prihvatljive iznose. Izmjene ove odluke predložio je vijećnik SBB-a Jasmin Hodžić, a prihvaćene su većinom glasova. 

  • Hodžić: Spriječiti odlazak zdravstvenih radnika
    Hodžić: Spriječiti odlazak zdravstvenih radnika

Naime, GV Zenica je na sjednici u februaru ove godine donijelo odluku kojom su komunalne takse za djelatnosti privatne zdravstvene i stomatološke prakse u gradu Zenici povećane na iznose od 1.600 do 4.000 KM na godišnjem nivou, u zavisnosti od zone u kojoj se nalaze. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo među zdravstvenim radnicima u Zenici. Danas je ta odluka ispravljena. Tako su komunalne takse vraćene na godišnje iznose od 400 do 1.000 KM.

- Na ovaj način olakšat ćemo rad mnogim mladim ljekarima i stomatolozima koji tek počinju sa svojim radom tako da ne moraju zatvarati svoje ordinacije ili otpuštati uposlenike. Također, na ovaj način spriječit ćemo i odlazak zdravstvenih radnika iz našeg grada i države – rekao je Hodžić.

NA VRH