Festival počinje 31. avgusta

„Studentsko ljeto“ u Maglaju: Nastupaju Halid Bešlić i „Zabranjeno pušenje“

N. BRADARIĆ
12.06.2018 14:04

Regionalna megazvijezda Halid Belić i grupa „Zabranjeno pušenje“ nastupat će na ovogodišnjem Festivalu „Studentsko ljeto“ koje će biti održano 31. avgusta i 1. septembra u Maglaju. Ova informacija potvrđena je na jučerašnjoj pres-konferenciji na kojoj su govorili Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik, i Nina Bunjevac-Salkić, članica Organizacionog odbora Festivala.

Još od 1964. godine, kada je prvi put organiziran festival mladih i neafirmiranih pjevača, pa sve do danas „Studentsko ljeto“, kao jedan od najpoznatijih brendova Maglaja, traje više od pet decenija.

Na konferenciji je predstavljen i vizuelni identitet Festivala, amblem i majice, a narednih dana bit će objavljen i javni poziv mladim i neafirmiranim pjevačima za učešće.

- Vjerujem da će naši sugrađani i ove godine dati podršku „Studentskom ljetu“, a Maglajlijama koje žive i rade van svoga rodnoga grada poručio bih da svoje godišnje odmore planiraju u vrijeme Festivala - rekao je Mahmutagić.

Mnogi učesnici „Studentskog ljeta“ danas su veliki muzički stvaraoci sa zapaženom karijerom, kao što su Severina, Lepa Brena, Željko Samardžić, Đulijano, Asim Brkan, Omer Livnjak, Hasiba Agić, Goran Gerin, Šerif Konjević, Alma Čardžić, Dobrivoje Topalović, Daniel, Slađana Milošević...

Uskoro počinju i Dječiji festival „Malo ljeto“ kao i brojni sadržaji koje će organizirati ustanove kulture i nevladine organizacije.

  • Grupa „Zabranjeno pušenje“  nastupa 1. septembra
    Grupa „Zabranjeno pušenje“ nastupa 1. septembra
NA VRH