Vanjskotrgovinska komora BiH

"Zlatni grb" uručen Enveru Merdiću, direktoru Termoelektrane Kakanj

Az. S.
29.06.2018 12:14

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić uručio je u Termoelektrani Kakanj „Zlatni grb“ VTK generalnom direktoru TE Kakanj Enveru Merdiću.

Tom prilikom u svom obraćanju prilikom uručenja Bojić je kazao da je elektroenergetski sektor u našoj zemlji, zahvaljujući Termoelektrani Kakanj, zaslužan za velike rezultate koji su vidljivi i prepoznatljivi ne samo kod nas nego i u svijetu.

- Donio sam odluku prateći punih osam godina otkad se nalazim u komori rad energetskog sektora u BiH. Ovo visoko priznanje dodijelio sam Enveru Merdiću za nesebično zalaganje i doprinos razvoju energetskog sektora BiH - istakao je Bojić.

Vanjskotrgovinska komora BiH ima skoro stogodišnju tradiciju postojanja neprekidnog rada i pravnog naslijeđa. Visoko priznanje raduje jer je prepoznato u Sarajevu.

- Ovo priznanje ne pripada samo meni nego i svim uposlenicima Termoelektrane Kakanj. Mi smo u sistemu JP ''Elektroprivrede BiH'' najstabilnija podružnica. U protekloj godini napravili smo jedan historijski podvig kada smo proizveli dva miliona i 560 megavatsati električne energije, a samim tim smo spasili i rudarenje u ovom regionu kada smo za proizvodnju potrošili 2,4 miliona tona uglja i time i uplatili 160 miliona KM za isporučeni ugalj - kazao je direktor Merdić.

NA VRH