KONCERTI

“Muzika raspoloženja” večeras u zeničkom Gradskom parku

Na koncertu će učestvovati više od 50 profesionalnih muzičara

E. DRAGUNIĆ

21.7.2018

Večerašnjim koncertom Kamernog simfonijskog orkestra Zenica u Gradskom parku nastavit će se međunarodna kulturno-zabavna manifestacija “Zenica Summer Fest”, koja se ove godine prvi put održava u ovom gradu.

Nekoliko lokacija

Na jučerašnjoj pres-konferenciji najavljen je preostali program ove manifestacije, koja je otvorena 14. jula koncertom popularnog bh. repera Frenkieja. Do 3. avgusta, kad će biti zatvoren “Zenica Summer Fest”, svakodnevno će se na nekoliko lokacija u gradu održavati zanimljivi programi.

- Sutrašnji (večerašnji, op. a.) koncert, koji počinje u 20.30 sati, nazvali smo “Muzika raspoloženja” i u njemu će učestvovati više od 50 profesionalnih muzičara. Zenički simfoničari u izvanrednom ambijentu Gradskog parka izvest će djela poznatih kompozitora, a akcent će biti na filmskoj muzici – rekao je Ahmo Muharemović, direktor zeničkog Kamernog simfonijskog orkestra.

Većina preostalih događaja “Zenica Summer Festa” održat će se na Trgu Alije Izetbegovića. Tako će se već sutra navečer na ovom platou održati cjelovečernji koncert zeničkog Kulturno-umjetničkog društva “Bosnia Folk”, na kojem će nastupiti više od 150 takmičara.

Kako je rekao Ahmedin Husejnović, predstavnik “Bosnia Folka”, osim ovog, oni će organizirati još dva događaja na Trgu Alije Izetbegovića.

Večer sevdaha

- Večer sevdaha pod nazivom “Sevdišimo zajedno” održat će se 24. jula. Uz zeničke sevdalije, nastupit će i vrhunski izvođači sevdalinki kao što su Ljubica Berak, Hasiba Agić i Nusreta Kobić. I, na kraju, 2. avgusta održat će se smotra folklora svih zeničkih kulturno-umjetničkih društava – rekao je Husejnović.

 Dječiji program

Od preostalih sadržaja, 25. jula na Trgu Alije Izetbegovića održat će se dječiji program u kojem će, kako je najavljeno na jučerašnjoj pres-konferenciji, na kreativan, edukativan i zabavan način glavna gradska šetnica biti pretvorena u “Šetnicu osmijeha”, uz mnoštvo igara, zabava i takmičenja za djecu.

Za ljubitelje rokenrola, 27. jula na tvrđavi Vranduk održat će se koncert ove vrste muzike, a nastupit će bendovi iz Banje Luke, Sarajeva, Travnika i Zenice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.