STEČAJ

"Željezara" Zenica prodaje hotel ''Internacional'' za 9.180.000 maraka

Arhiv

Avaz.ba

25.7.2018

U današnjem printanom izdanju ''Dnevnog avaza'' izašao je oglas o prodaji zeničkog hotela ''Internacional'' za 9.180.000 maraka, a koji je privukao mnogo pažnje domaćih medija.

Kako se navodi u oglasu, stečajni upravnik preduzeća "Željezara" Zenica Mirza Jarić oglasio je danas prodaju hotela "Internacional“, koji se nalazi uz stadion Bilino polje u ulici Bulevar Kulina bana 29.

Hotel će se, usmenim javnim nadmetanjem zakazanim za 7. avgust u 13 sati na recepciji "Internacionala“, prodavati po principu "viđeno-kupljeno“.

Procijenjena vrijednost je 9.180.000 KM, a prodaja će biti proglašena uspješnom ako se javi samo jedan kupac te ponudi traženi iznos. Svi učesnici aukcije moraju uplatiti 10.000 KM depozita.

U oglasu se navodi da se objekt može razgledati svakog radnog dana u vremenu od 12 do 15 sati uz prethodnu najavu na telefon stečajnog upravnika.

Iako je ranije namjeru za kupovinu ovog objekta iskazao turski investitor u Nogometnom klubu Čelik Ajdin Olun (Aydin Oglun), tek će se 8. avgusta vidjeti hoće li učestvovati u javnom nadmetanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.