MAGLAJ Nakon što je stari uništilo nevrijeme

U Ruvića Ravni otvoren most vrijedan 70.000 KM

U ovom naselju živi dvadesetak domaćinstava, odnosno oko 80 stanovnika, Bošnjaka i Srba, a svi dijele istu radost jer je stari most bilo rizično prelaziti

N. BRADARIĆ
18.10.2018 09:42

Novi most je dug 19, a širok 3,5 metara

Na prigodnoj svečanosti u Mjesnoj zajednici Jablanica, u naselju Ruvića Ravan, u funkciju je pušten savremeni most.

Svečano otvorenje 

U izgradnju mosta čija je dužina 19, a širina 3,5 metara, Općina Maglaj je iz budžeta uložila 70.000 KM. Vrpcu su presjekli Svjetlana Zamboni, predsjedavajuća Općinskog vijeća, i Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik, zajedno s čelnicima Mjesne zajednice Zijadom Hrnjičićem i Radovanom Ristićem. 

U naselju Ruvića Ravan živi dvadesetak domaćinstava, odnosno oko 80 stanovnika, Bošnjaka i Srba. Svi dijele istu radost.

- Ovo je premija za nas. Hvala svima koji su pomogli izgradnju. Stari most bio je loš, nije se moglo normalno ni prelaziti, a posebno nakon nevremena u maju - priča nam mještanka Milana Lazić.

Porodična kuća Sulejmana Barakovića je u neposrednoj blizini novog mosta.

- Stari most je pravljen u prvim danima našeg povratka i služio nam je dobro. Posljednje nevrijeme ga je gotovo potpuno uništilo. Sada smo dobili novi most, a služit će nam decenijama ako Bog da - ispričao nam je Sulejman.

Uređeni prilazi

Mnogi tvrde da je Jablanica ove godine dobila infrastrukturnih objekata što nije za 50 godina. Završeni su i radovi na još dva mosta, u naseljima Bašići i Begići. Također, na oba mosta su uređeni prilazi, a kod mosta u Begićima asfaltiran je produžetak pristupnog puta u dužini od oko 90 metara.

  • Lazić: Premija za nas
    Lazić: Premija za nas
  • Baraković: Služit će nam decenijama
    Baraković: Služit će nam decenijama
NA VRH