BREZA

Plesom i zahtjevima obilježen 11. rođendan Asocijacije srednjoškolaca BiH

Zahtjevi su objektivni i mogući te su u skladu sa svim evropskim standardima obrazovanja

"Jedanaest godina nismo tihi", ovogodišnja poruka srednjoškolaca. E. Džafić

E. Dž.

5.11.2018

Lokalni tim srednjoškolaca Breza je na neobičan i inovativan način obilježio 11. rođendan Asocijacije srednjoškolaca BiH. U centru Breze počeli su plesom, želeći da na taj način skrenu pažnju na njihove zahtjeve, a zatim su uz dužu šetnju kroz grad nosili transparente na kojima su predstavili 11 uvjeta za ostanak u BiH. Srednjoškolci, između ostalog, traže moderne uvjete obrazovanja, korištenje savremene literature te da škole snose troškove obrazovanja.

Arabela Lakić, koordinatorica lokalnog tima u Brezi, kaže da je ples koji su naučili na kampu održanom u Brezi ideja jednog od člana Asocijacije.

- Želimo da pošaljemo poruku da mladi ne smiju biti tihi i da nam se pridruže u mijenjanju lokalne zajednice - rekla je Lakić.

Zahtjevi srednjoškolaca su objektivni i mogući te su u skladu sa svim evropskim standardima obrazovanja, pa je, kako kaže Lakić, neophodno ih ostvariti da bi se zaustavio egzodus mladih.

- Potrebno je probuditi vlast da bi više razmišljali o zahtjevima srednjoškolaca. Moraju se probuditi, a mi moramo još mnogo toga uraditi da bi se to dogodilo - smatra Lakić.

Ovogodišnja poruka srednjoškolaca je: "Jedanaest godina nismo tihi!"


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.