ZENICA Ususret najluđoj noći u godini

Zeničani Novu godinu dočekuju na otvorenom, ali i širom svijeta!

Pariz, Atina, Istanbul, Budimpešta i Budva za sada su najatraktivniji Zeničanima, kaže Babić

D. PAŠALIĆ
04.12.2018 12:36

Sa prošlogodišnjeg dočeka

Foto: Avaz

Bliži se najluđa noć u godini, a brojni Zeničani uveliko su odlučili kako će ispratiti staru i dočekati Novu godinu.

Ogromno interesovanje vlada ponajprije za dočekom na gradskom trgu jer je, kako nam kažu građani, besplatno, dok će oni malo dubljeg novčanika ipak uživati u nekim zemljama svijeta.

Dva dana

I ove godine JP "RTV Zenica", uz pokroviteljstvo Grada, organizira interesantan program na Trgu Alije Izetbegovića. Tako će Zeničani imati do sada najbolji novogodišnji program, budući da će trajati dva dana.

Naime, 30. decembra u centru Zenice građane će zabavljati Crvena jabuka, dok će 31. decembra u novogodišnjoj noći Zeničani moći uživati u interpretacijama Amela Ćurića, Envera Lugavića Kiceta i Enesa Begovića.

Kako je to već tradicija, osim večernjeg koncerta, tokom dana bit će priređen i interesantan program za najmlađe sugrađane, a cjelokupna organizacija bit će krunisana veličanstvenim vatrometom.

Za one koji pak žele najluđu noć u godini proslaviti u zemljama regiona i svijeta, ponuda je itekako bogata. Prema riječima Ajle Babić iz Turističke agencije "Biss-Tours" sa sjedištem u Zenici i Sarajevu, iako su ponude tek obznanje, interesovanje je na zavidnom nivou.

- Pariz, Atina, Istanbul, Budimpešta i Budva za sada su najatraktivniji Zeničanima u odnosu na druge programe. Vjerovatno su iskoristili i „First minute“ ponudu da kupe aranžmane po jeftinijoj cijeni, a valja reći da je i „Black friday“, također, učinio svoje – pojašnjava Babić.

Lokalni bendovi

Kada se radi o ugostiteljskoj ponudi, ona, baš kao i prethodnih godina, podrazumijeva živu muziku uz lokalne bendove, bez nekih zvučnih imena. Bilo kako bilo, rijeka Zeničana slije se pred ponoć kako bi sugrađani jedni sa drugima dočekali novu godinu.

Riječ građana

- Proslavit ću sa suprugom kući, to nam je već tradicija postala. Pripremimo sebi nešto skromno, sjedimo i proslavljamo – kaže Mehmed Zlatarević.

- U kući ću proslaviti Novu godinu, a doček na trgu vidim s prozora. Tako da, izaći ću oko ponoći da vidim vatromet i opet se vraćam kući. Sve više od toga, ne podnosi džep – kaže Hidajeta Šolbić.

NA VRH