SAZNAJEMO Osvježenje generalnog i međunarodnog sajma metala

"ZEPS" u zeničkoj "Areni"

Još nismo dobili zvaničnu ponudu od preduzeća koje rukovodi “Arenom - kaže Jonjić <195> Odluka o održavanju ZEPS-a u “Areni” trebala bi biti poznata do kraja mjeseca

D. PAŠALIĆ
16.05.2019 17:27

Arena

Ovogodišnji 26. generalni bh. sajam “ZEPS“ i 16. međunarodni sajam metala "ZEPS Intermetal" mogao bi doživjeti ogormno osvježenje, jer ovih dana traju pregovori da se održi u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici, saznaje "Dnevni avaz".  

 

Čekaju ponudu 

Snežana Jonjić, nova direktorica "ZEPS-a", potvrdila je naša saznanja, kazavši da su sredinom prošle sedmice održali sastanak sa Nedimom Talićem, direktorom "Arene".

- Ima razmišljanja, ali još nismo dobili ponudu od preduzeća koje rukovodi "Arenom". Održali smo sastanak i obavili razgovor s njima, pogledali prostor i čekamo zvaničnu ponudu. To je, sigurno, veliki preokret za nas, ali i inovacija za sve - kaže Jonjić.

Napominje da će se, budući da su dioničarsko društvo, u konačnu odluku gdje će se održati “ZEPS” uključiti i dioničari.  

Zbog upitnog održavanja prošle godine, svakakvih natpisa, pa i situacije koja je bila, ove godine razmišljaju se noviteti poput “Arene”. 

- Koristim priliku da čvrsto kažem da uopće nije upitno ovogodišnje održavanje ZEPS-a - ističe Jonjić.

Poseban vjetar u leđa im daje Interes izlagača koji postoji već neko vrijeme, zbog čega već mjesecima pristižu prijave.

- Odavno nam se javljaju firme, a čak su neke ponude prihvaćene. I ove godine bit će starih, ali i novih izlahača. Još je nezahvalno prognozirati hoće li broj izlagača premašiti prošlogodišnji, ali, važno je da prijave stižu i da ih firme traže - kaže Jonjić.

Osvježenje sajma 

Odluka o održavanju ZEPS-a u zeničkoj "Areni" trebala bi biti poznata najkasnije do kraja mjeseca, a što bi zasigurno donijelo osvježenje sajmu čije je održavanje za ovu godinu, usljed sve slabijeg odziva i podrške vlasti, bilo upitno pa se razmišljalo da se prekine 26-godišnja tradicija u gradu čelika.

Talić: Dati ćemo najbolju ponudu

Da u preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi "Arenom", užurbano pripremaju ponudu, potvrdio nam je direktor Nedim Talić.

- Kako je ovo zatvoreni prostor, odnosno, u pitanju je dvorana, odmah je veća i kvalitetnija usluga. To znači da će definitivno zahtijevati i drugačiju cijenu od otvorenog prostora na Kamberovića polju, gdje smo izdavali samo plac. Ali, pokušati ćemo dati najbolju ponudu - kaže Talić.

  • Nedim Talić
    Nedim Talić

Osim dvorane, organizatori ZEPS-a žele zakupiti holove, plato ispred objekta, te brojne druge kapacitete i sadržaje koje nudi "Arena".

Tagovi

ZEPS Zenica Arena

Komentari

NA VRH