AKCIJA U MAGLAJU

Sabina Mačković ima najljepši balkon, a Mara Banović dvorište

Na javni poziv prijavilo se petnaestak zainteresiranih

Piše: N. Br.

12.10.2020

S dodjele nagrada najboljima. N. Bradarić

Višemjesečni trud i rad zaljubljenika u lijepe i uređene životne prostore je i nagrađen. Upriličena je dodjela nagrada najboljim u tradicionalnoj kampanji „Biramo najljepše uređene dvorište i balkon u općini Maglaj“.

Ove godine na raspisani javni poziv prijavilo se petnaestak zainteresiranih s cijelog područja općine. Osim prijavljenih iz Maglaja, za nagrade su konkurirali dvorišta i balkoni vlasnika iz Ulišnjaka, Misurića, Krsnog Polja, Kosove, Bradića, Bijele Ploče i Liješnice, a najbolje je odabrao tročlani žiri. Nagrade najboljim uručio je načelnik Mirsad Mahmutagić.

Prvu nagradu za najljepši balkon dobila je Sabina Mačković, druga je bila Sabina Hrnjica, obje iz Maglaja, dok je treću nagradu za najljepše uređen balkon dobila Ramiza Mrvoljak iz Misurića. Mara Banović iz Bradića dobila je prvu nagradu za najljepše uređeno dvorište, a slijede Senija Husić i Elvir Hambašić, oboje iz Ulišnjaka. Žiri je ove godine odlučio da dodijeli i jednu specijalnu nagradu i to Radislavi Tripić iz Krsnog Polja, koja se vrlo uspješno bavi uzgojem ljekobilja, dok su utješne nagrade dobili Benjamin Selimović, Hana Karahmet, Husein Spahić, Ramiza Ridžal, Edib Ustalić i Amira Međić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.