NASTAVLJENA SARADNJA

Korisnicima Javne kuhinje u Maglaju podijeljeni kolači

Članice Udruženja pokazale da su posebno osjetljive na porodice koje se hrane u ovoj javnoj kuhinji

Članice udruženja sa direktoricom. AVAZ

Piše: N. Bradarić

23.7.2021

Blizu 150 korisnika Javne kuhinje „Merhameta“ u Maglaju, uz pretprazničnu podjelu, dobilo je i domaće kolače. 

Vrijedne ruke članica Udruženja „Cicmanka“ Novi Šeher napravile su 20-ak vrsta kolača i time još jednom pokazale da su posebno osjetljive na porodice koje se hrane u ovoj javnoj kuhinji.

Prema riječima Sanele Omerović, direktorice Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj, vrijedne članice Udruženja već su pripremile obroke za korisnike Javne kuhinje povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, na početku pandemije za sve korisnike su sašile zaštitne maske, a redovne su članice ove humanitarne organizacije i plaćaju članarinu.

Gest vrijedan pažnje. AVAZ

- Uz kolače, korisnicima smo podijelili mesne prerađevine našeg stalnog donatora, tjesteninu koja se proizvodi na „Merhametovom“ imanju na području općine Zavidovići, sokove i druge namirnice donatora koji su željeli opstati anonimni - kazala nam je Omerović.

Vrijedne žene novošeherskog kraja željele su imati konkretnu aktivnost tokom bajramskih praznika i zajednička odluka je bila da praznične dane uljepšaju korisnicima Javne kuhinje.

- Mislim da je ovo pravi potez. Napravile smo torte, različite kolače, a ima i naših tradicionalnih bosanskih kolača - hurmašica i baklave - dodala je Kada Meškić, predsjednica Udruženja „Cicmanka“ Novi Šeher.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.