SVEČANO U MAGLAJU

Za nedjeljivu BiH u kojoj svi imaju jednaka prava

Održana je i svečana akademija, a prigodan program pripremili su mališani iz vrtića, osnovci i srednjoškolci

Delegacije i građani obilježavaju Dan državnosti. AVAZ

Piše: N. Br.

25.11.2021

Uoči današnjeg obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jučer je u Maglaju položeno cvijeće na centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima u Parku ljiljana, ali i na biste narodnih heroja Sulejmana Omerovića Cara i Petra Dokića te prvoborca Ibrišima Obralića.

Također, delegacije Općine i boračkih udruženja obišle su i ostala spomen-obilježja iz perioda 1941. – 1945. i 1992. – 1995.

Održana je i svečana akademija, a prisutnima su se obratili Azur Smajić, uime Udruženja antifašista i boraca NOR-a Maglaj, a prigodne poruke uputili su čelnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti Svjetlana Zamboni-Radovanović, predsjedavajuća Vijeća, te Mirsad Mahmutagić, načelnik općine. Oni su poručili da su za nedjeljivu BiH u kojoj će svi imati jednaka prava.

Prigodan program pripremili su osnovci i srednjoškolci, a dodijeljene su i nagrade najboljim ekipama u kvizu „Volim Bosnu i Hercegovinu, volim Maglaj“. Nagrađene su ekipe Prve osnovne škole Maglaj i Gimnazije „Edhem Mulabdić“. Mališani iz vrtića imali su kolektivnu izložbu, a prigodan performans izveli su učenici Prve osnovne škole Maglaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.