ZENICA

Služba za inspekcijske poslove zabranila naplatu parkinga u krugu bolnice, građanima besplatno parkiranje

Inspektori su utvrdili da Kantonalna bolnica Zenica nelegalno vrši navedenu djelatnost

Kantonalna bolnica Zenica. Arhiv

E. M.

18.3.2022

Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica saopćila je da je jučer od strane tri inspektorata (komunalne, građevinske i tržišne inspekcije) izvršen inspekcijski nadzor u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Naime, tržišna inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor za nelegalno obavljanje uslužne djelatnosti parkiranja motornih vozila na javnim površinama u krugu bolnice.

- Tom prilikom, utvrđeno je da Kantonalna bolnica Zenica nelegalno vrši navedenu djelatnost, a shodno tome privremeno im je zabranjeno obavljanje naplate parkiranja - navode iz Službe za inspekcijske poslove.

Ističu da je inspekcijskim nadzorom izvršeno i privremeno oduzimanje predmeta i to paragon blokova korištenih za naplatu parkinga i zatečeni novac prihodovan od strane naplate parkinga.

Osim toga, građevinska inspekcija, također, je izvršila nadzor nad dva kioska koja se nalaze u krugu bolnice, a na javnoj su površini koji su zakupninu plaćali bolnici.

Iz Službe za inspekcijske poslove posebno napominju građanima da im nije zabranjeno parkiranje u krugu bolnicu, naprotiv, ono je od sada besplatno.

- Želimo pojasniti građanima da nije zabranjeno parkiranje vozila u krugu bolnice, nego je isključivo zabranjena samo naplata parkinga - naglašavaju iz Službe za inspekcijske poslove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.