DAN ZENICE

Gradonačelnik Kasumović posjetio porodicu Kovačević i darovao prvorođenu bebu

Uručio je majci Halidi i njenom dječaku cvijeće i novčani iznos od 1.000 KM

Kasumović u posjeti porodic Kovačević. Grad Zenica

E. Ma.

1.4.2022

Nakon što je Delegacija Grada Zenica doživjela neugodnost kada su ih ispred Kantonalne bolnice Zenica umjesto dobrodošlice i darivanja prvorođene bebe dočekali zabranjen ulaz, zatvorena kapija i policija, gradonačelnik Fuad Kasumović sa svojim saradnicima posjetio je danas porodicu Kovačević u Šerićima i darovao prvorođenu bebu 20. marta na Dan Zenice.



Nastavljena tradicija

Inače, prvorođena beba na 20. mart – Dan Zenice je dječak Jusuf, rođen u 4 sata i 47 minuta, a majka Halida nije krila oduševljenje posjetom i gestom gradonačelnika Kasumovića.

- Neizmjerno vam hvala što ste, ipak, došli da nastavite tradiciju darivanja bebe. Žao mi je zbog neugodnosti koju ste doživjeli, međutim, još jednom ste dokazali da kada neko iskreno želi u nekoj dobroj namjeri u tome ga niko ne može spriječiti - kazala je Halida.

Ističe da je zdravstveno stanje dječaka odlično, a da je kratko bio u bolnici u Sarajevu zbog pretraga koje su, na sreću, prošle u najboljem redu.


Porodica Kovačević. Grad Zenica

Pozitivna praksa

Gradonačelnik Kasumović ovom prilikom uručio je majci Halidi i njenom dječaku cvijeće i novčani iznos od 1.000 KM.

- Sve je manje beba u našoj zemlji i ovo je jedan pokazatelj pozitivne prakse i pažnje Gradske uprave. Nastavljamo dobru tradiciju posjete novorođenih beba, a činimo to za Novu godinu i Dan Zenice. Običaj darivanja prvorođene bebe koji sam uveo otkako sam došao nešto je na što smo svi u Gradskoj upravi ponosni. Nekada su se djeca darovala dukatom, a meni je posebno drago kada darujemo bebu rođenu na Dan Zenice budući da sam i ja rođen 20. marta. Želim vam puno zdravlja i sreće - poručio je gradonačelnik Kasumović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.