LIFESTYLE

Ostavio bogatstvo čovjeku koji mu je besplatno očistio oluk

Slučaj na sudu, rodbina želi svoj dio

A.U.

29.4.2015

Usamljeni penzioner Ronald Butcher, koji je preminuo prije dvije godine, ostavio je kompletno bogatstvo čovjeku koji mu je čistio besplatno oluke.

Butcher je bio „tih i miran čovjek“, a imao je bogatstvo vrijedno 500.000 funti koje je ostavio Danielu Sharpu.

Slučaj je sada na sudu jer rodbina instistira da Sharp laže o svom prijateljstvu sa penzionerom, ističući da je testament napravljen samo dva mjeseca prije smrti.

Tri člana rodbine bili su nasljednici po testamentu iz 2011. godine, te su tek nakon smrti saznali da je Butcher kasnije napravio novi.

„Našao je prijatelja u Sharpu, nekoga sa kim može pričati. Dijelili su i zajedničke interese, te je volio slušati o Sharpovom sinu, to je objašnjenje zašto je promijenio testament“, kazala je odvjetnica Sharpa Jennifer Seaman.

screenshot-3

Sharp: Naslijedio bogatstvo

Sharp je na sudu kazao da je sa Butcherom bio prijatelj šest godina prije njegove smrti.

„Kada sam mu prvi put očistio oluke dao mi je 10 ili 20 funti, ali sam to odbio jer mi je za taj posao trebalo malo vremena“, rekao je Sharp.

Dodaje da je i sam bio šokiran kada je saznao da je imenovan za nasljednika.

„Bio sam šokiran, niko ti neće dati toliko u životu. Ipak, smatrao sam da nema kome drugom da ostavi bogatstvo, ili da je bio u svađi sa rođacima. Ali, ako sam ja jedini koji je pričao sa njim...“, rekao je Sharp koji nije bio ni na Butcherovoj sahrani jer bi to, kako kaže, izazvalo probleme. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.