LIFESTYLE

Kreker star 103 godine pronađen na Titanicu prodat za 23.ooo dolara

Na nedavnoj aukciji u Engleskoj

(J.K.)

27.10.2015

Na nedavnoj aukciji u Engleskoj, posljedni preživljeli ‘prehrambeni putnik’, prodan je za visokih 23.000 dolara. ‘Spiller & Bakers’ kreker, navodno pronađen kao dio kompleta za preživljavanje, sačuvao je putnik James Fenwick, jedan od članova posade na SS Carpathii, brodu koji je pomogao preživjelima tragedije, piše Večernji.

– Nevjerojatno je da je ovaj kreker preživio ovako traumatičan događaj. Potonuće broda, koje je odnijelo 1.500 života – rekao je voditelj aukcije Andrew Aldrige

Ovo nije prvi put da se predmet potonulog Titanica prodao na aukciji. Fotografija sante leda, koja je prije 100 godina uzrokovala kobnu nesreću, prema izvorima prodana je za čak 32.250 dolara.

Henry Aldrige and Sons smatrani su vodećim aukcionerima za suvenire Titanica. Zanimljivo je kako posjeduju i dnevnik mladenaca koji su putovali Titanicom, a gdje su opisali svoju priču, prenosi HMS.

“5 ujutro je. Probudio me zvuk glasa koji govori da je Titanic potonuo. Spašavamo putnike i okruženi smo santama leda. Vrijeme je za rad. Na palubi smo pronašli prepune brodove spašenih, a ostali brodovi pristižu iz svih smjerova. Scene koje smo vidjeli dugo ćemo pamtiti. U 16h Carpathia je podigla zastave na pola koplja i na moru pokapa četvero ljudi umrlih od izlaganja. Dok je prolazio dan, scene koje su slijedili bile su tragične. Žene bez muževa, djeca bez roditelja.” 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.