VRIJEDI POKUŠATI

Za pet mjeseci izgubila 18 kilograma, a ovu hranu je jela šest puta dnevno

Hayat.ba

8.6.2018

- Nisam jedna od onih koji mrze svaki oblik vježbe i izbjegava zdravu hranu, naprotiv, počela sam se baviti trčanjem sa 18, a nastavila sam sa polumaratonima, maratonima, a kasnije i dva polu-Ironmana. Zatim sam zatrudnjela 2015. i sve se promijenilo - kaže Claudia koja je za pet mjeseci izgubila 18 kilograma.

Nakon rođenja kćerke Cataline, Claudia je prestala trenirati i baviti se tjelovježbom.

A, kako kaže, jela je sve što joj se našlo pod rukom.

Za devet mjeseci trudnoće dobila je 22.5 kilograma.

Trenutak promjene desio se mjesec dana nakon poroda, kada je Claudia otišla u šoping i počela probavati odjeću, te uvidjela koliko se ustvari udebljala.

Uz pomoć ličnog trenera napravila je plan dijete i treninga, a jedan tipični dan, kada je prehrana koju je prakticirala, izgleda ovako.


Doručak: 3 jajeta, šunka, avokado, bezglutenski tost

Užina: 3 komada puretine

Ručak: 1 šoljica smeđe riže sa zelenim povrćem i piletinom

Užina: Masline

Večera: Nemasno meso i kuhano povrće

Užina pred spavanje: orasi

Povećan broj užina tokom dana ima za cilj da ubrza metabolizam, a navikavanje na ove promjene nije bilo jednostavno. Nakon samo mjesec dana, Claudia kaže da je izgubila 5,5 kila.

Također, Claudia se nije oslanjala samo na trčanje, već na pet treninga sedmično u trajanju od 45-60 minuta u kojima je pomiješala kardio trening i vježbe s tegovima poput bencha, prenosi Fokus.

U početku je sa sobom u teretanu vodila i kćerkicu, koju je u pauzama dojila i mijenjala joj pelene, a kao glavni savjet navodi da se ne treba ustručavati uložiti novac u svoj izgled, jer se to u konačnici isplati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.