HRVATSKA

Svjetleći navijački auto prekriven sa 17.200 lampica postao apsolutni hit na zagrebačkim ulicama

Navijački automobil

24.sata.hr

2.7.2018

Nogometna euforija zavladala je Hrvatskom. Navijači su se potrudili na raznorazne načine bodriti hrvatsku reprezentaciju. Pa i superidejom - svjetlećim automobilom.

Na glavnom zagrebačkom trgu pojavio se svjetleći automobil u bojama "Vatrenih". I to ne bilo kakav automobil, već Maserati. Crveno-bijele lampice potpuno su prekrile vozilo koje je lagano klizilo cestom i izazivalo divljenje svih koji su ga vidjeli.

Ovo remek-djelo zahtijevalo je dva dana rada i montiranja jako puno lampica. Naime, riječ je o 43 kutije po 400 lampica, tačnije njih čak 17.200. Toliko ih se nalazi na automobilu. A za toliku silu lampica potreban je i poseban akumulator koji se vozaču u ovom slučaju nalazi pod nogama.

Sve to je sastavilo šest majstora koji su, kako se vidi iz priloženog, definitivno uživali u svom poslu. Njih četvorica su iz Dupca, a dvojica iz Sesvetskog Kraljevca.

- Reakcije ljudi su lude. Zaustavljaju nas i stalno fotografiraju kad smo u njemu. Pun nas je internet, rekao nam je jedan od majstora koji su radili na ovom autu, na čiji je izgled na kraju potrošeno oko četiri hiljade kuna (više od hiljadu KM).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.