ZANIMLJIVO

Prošetala je pistom dojeći kćerku, a onda su uslijedili komentari kakve baš niko nije očekivao

YouTube

telegraf.rs

17.7.2018

Model koji je na pistu donio novi pozitivan trend "dojenja beba" je bez sumnje Mara Martin. Njena šetnja pistom dok je dojila kćerku je pozdravljena kao "inspirirajuća". Mara Martin je nosila svoju petomjesečnu kćerku Ariju tokom revije sportskih kupaćih kostima.

Ona je bila jedna od 16 finalista izabranih da učestvuju u ovoj reviji, zajedno sa drugim ženama uključujući paraolimpijku Brenu Hikabi. Nakon njenog nastupa, mnogi su joj poslali svoje poruke podrške, zahvaljujući joj na "normalizaciji" dojenja.

Mara je nosila zlatni bikini dok je nosila kćerku, koja je imala slušalice kako bi bila zaštićena od buke gomile i muzike. Mnogi ljudi i mediji su joj odali priznanje i uputili pohvale zbog ovog čina.

Kao odgovor, ona je na svojoj Instagram stranici napisala: Ne mogu da vjerujem da ispunjavam medijske stranice i naslove, jer radim nešto što radim svaki dan. To je tako ponižavajuće i nestvarno. Tako sam zahvalna što mogu da podjelim ovu poruku i nadam se da ću normalizovati dojenje i pokazati drugima da žene mogu sve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.