VEZE

Ljubinka iz Valjeva: Muž i ja stalno imamo seks u javnosti, kada čujete zašto, nećete se više zgražavati

Ko ima djecu, zna koliko je seksualni život drugačiji kada ona dođu na svijet

Seks u javnosti oslobađa velike količine dopamina. Ilustracija

Telegraf.rs

24.11.2018

Mislite da je lako biti roditelj i imati djecu, a onda imati i normalan partnerski odnos i seksualni život? Griješite.

Ljubinka iz Valjeva podijelila je svoju priču i pokazala kako se morate snaći kada u kući imate djecu, a želite da probate nešto uzbudljivo i raspalite vatru u vašem seksualnom životu.

- Za mog muža i mene seks je postao rutina nakon godina i godina bezuspješnih pokušaja da imamo bebu. Seks je postao posao i borba protiv neplodnosti. Neki parovi probaju sve, od alkohola do prljavih riječi, kako bi ponovo "upalili" vatru, a, na svu sreću po nas, djeca su nam mnogo pomogla.

Uz sve ove obaveze i djecu, naći vremena i energije da se posvetite seksu je magija. Zato ja i suprug koristimo svaku priliku koju imamo za seks. Ponekad su te prilike na javnim mjestima i budemo uhvaćeni. Trudimo se da budemo tihi i diskretni, ali i policajci moraju da rade svoj posao.

Prvi put su nas uhvatili u autu na plaži. Nismo se nadali da će nas uhvatiti. Kada nas je policajac uhvatio, cijeli život mi je proletio pred očima. Nakon tog prvog puta izgubila sam se u računici koliko puta smo imali seks u javnosti. Bilo je to nebrojeno puta. Nešto što je počelo kao naivan bijeg od djece i obaveza postalo je toliko uzbudljivo da nismo u mogućnosti da prestanemo. Sada nas i sama pomisao da nas mogu uhvatiti uzbuđuje do ludila. Više se plašim da nas djeca ne zateknu dok imamo seks nego da nas uhvati policija ili prolaznici - rekla je Ljubinka.

Ekspert za veze objašnjava da seks u javnosti oslobađa velike količine dopamina, istog hormona koji se oslobađa u veoma uzbudljivim situacijama. On utječe na strast i može da poveća želju za seksom.

Nema ničeg lošeg u tome da imate seks u javnosti, ali je neophodno da budete sigurni da ste sigurni dok to radite napolju.  Dvadeset sedam post mladih od 25 do 29 godina ima seks u javnosti. Ono na šta ne smijete da zaboravite jeste da se na nekim mjestima seks u javnosti kažnjava i novčano, ali i zatvorskom kaznom. Osim toga, ne dozvolite da vas ponese momenat i da zaboravite na zaštitu pa se upotreba kondoma uvijek savjetuje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.