MINUTA

Kuda idu divlje svinje

Umjesto vjerskog blagdana, proslavljaju zločine. Dabogda im prisjelo!

Piše: Bakir Hadžiomerović

8.1.2019

Jezivo predbožićno orgijanje četnika po Srebrenici političari iz Republike Srpske dosljedno su prešutjeli. Jer neosuđivanje fašizma jeste odobravanje! Nažalost, dvadeset i kusur godina nakon genocida, preživjelim podrinjskim Bošnjacima dušmani ponovo prijete- rafalaju iz oružja, najavljuju nova zvjerstva, uz harmoniku salutiraju krvolocima. Umjesto vjerskog blagdana, proslavljaju zločine. Dabogda im prisjelo!  

Uoči formiranja preksinoćnjeg konvoja za demonstraciju mržnje, u paradi varvarstva i mortus pijanstva (koji će delirijumski eskalirati pred vratima aktuelnog srebreničkog vojvode Mladena Grujičića) četnička će bratija nadomak Memorijalnog centra u Potočarima istresti svinjski otpad. Navodnom istragom ustanovljeno je da se radi o ostacima divlje svinje, pa je stoga i tamošnja policija brže-bolje saopštila kako u dotičnoj provokaciji nema elemenata krivičnog djela.

K'o biva, da su crijeva, iznutrice i ostale nečistoće pripadale domaćoj svinji, oderanoj povodom praznično-koljačke euforije, inspektori bi profesionalno zasukali rukave radi pronalaska kriv(a)ca. Ovako, odgovornost za „čišćenje i asanaciju terena“ prebacuju u nadležnost lokalne komunalne službe.

Glavni pop u Srebrenici zove se Aleksandar Mlađenović. Ne sluša pop muziku, nego isključivo primitivnu džigaru. Za Badnje veče sveštenički se raspjevao uz poznate ravnogorske hitove. Dominanta numera rimovala je o izvjesnom đedu zlikovcu sa bradom, kamom, kokardom, ljutom ranom...

Pošto harmonikaš euforično odsvira tuš, pop Mlađenović će odrecitovati huškački govor za okupljenu rulju. Baljezganje o Kosovu i Metohiji, Prizrenu i Kninu, za ovu priču svakako je manje bitno od arhivskog podatka da je dotičnom vjerskom nedostojniku još prije nekoliko godina uskraćena viza za posjetu Velikoj Britaniji.

Zvaničnici u Londonu, naime, gadljivi su na fašiste, a (ras)pop se baš takvim svakodnevno prikazuje. I ko to kaže (ko to laže) da Milorad Dodik nije potrefio kada Britance optužuje da dejstvuju kontra otrovne ideologije u RS? Ako mene pitate, pogodio je u sridu! Tipove poput Milorada i Aleksandra zaista je neophodno adekvatno izolirati. Da ne pogane okolinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.