MINUTA

Budi kratak, OSA prisluškuje!

Piše: Bakir Hadžiomerović

22.4.2019

Brutalna zloupotreba legalnih institucija za pogane stranačke interese omiljena je špijunska disciplina uglednika iz Stranke demokratske akcije. O tome je prije godinu u Federalnom parlamentu detaljno govorio predsjednik Socijaldemokratske partije. Pogađate, nakon šokantnih upozorenja Nermina Nikšića, ništa se naročito nije desilo.

Doduše, višegodišnji nezakoniti direktor Uprave policije FBiH napokon se (samo)penzionisao. Nije poznato gdje se smuca ni čime se Dragan Lukač danas tačno bavi, ali pojedinci vjeruju da još aktivno sudjeluje u muljatorskim poslovima. Valjda u ulozi pendreka emeritusa.

Čelnik Skupštine Kantona Sarajevo otkrio je prošle sedmice na BHT-u kako raspolaže dokazima da SDA preko zvaničnih policijskih institucija uhodi i prisluškuje političku konkurenciju. “Odgovorno tvrdim da se institucije, obavještajne agencije, MUP-ovi bave stranačkim protivnicima. To nisu odmetnute strukture, već legalni organi, koji rade protuzakonito.” Pogađate, nakon šokantnih upozorenja Dine Konakovića, ništa se naročito nije desilo.

U međuvremenu je Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH zaljuljala neobična afera, gdje se silom zakona upetljalo i Tužilaštvo BiH. Namjestilo se tako da direktor OSA-e kao zmija noge krije vlastitu diplomu o završenom fakultetu.

Dobro, poznato je da zmije uglavnom nemaju noge, ali treba li, onda, sumnjati i u riječ, obraz, stručnu spremu Osmana Mehmedagića?

Pogotovo ukoliko je nedvojbeno da će, zahvaljujući podršci Bakira Izetbegovića, Osmica (s diplomom ili bez diplome) svakako ostati glavni državni obavještajac. Konačno, falsifikatorima bi trebalo objasniti da ne završiti fakultet nije nikakva ljudska sramota. Bruka je, rekao bih, lagati da si ga završio. Pa makar i na gostujućem terenu. U Novom Sadu.

Uglavnom, dok se afera ne raspetlja, pazi šta pričaš na telefon. I budi kratak. Srednjoškolac prisluškuje.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.