KOLUMNE

Ostvareni snovi

Amel Ćurić

E. S.

23.6.2015

Za pobjedu Amela Ćurića u popularnom regionalnom takmičenju "X Factor" u najmanju ruku može se reći da je zaslužena i poštena. Čovjek koji je osvojio žiri i publiku od prvog pojavljivanja na "X Factoru" preksinoć je pokorio beogradsku Kombank arenu i zasluženo osvojio novčanu nagradu u vrijednosti od 20.000 eura. 

Bosanci i Hercegovci još jednom su udružili snage i podržali talentiranog Gračanliju, čije je ime skandirala publika u punoj beogradskoj Areni. Nakon tri sjajna nastupa, društvene mreže su bile pune komentara podrške upućenih bh. pjevaču, koji je nakon proglašenja od sreće smogao snage reći samo: "Snovi su se ostvarili"...

Lijepo je bilo još jednom se uvjeriti u veliki talent Bosanca koji se, među 12.000 prijavljenih kandidata za ovo takmičenje, izborio za prvo mjesto. 

Ćurić je rođen 7. avgusta 1980. u Gračanici. Muzikom se počeo baviti 1988. godine, a s obzirom na to da je pokazivao interesiranje za sevdalinku i harmoniku, roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu. Pobjedom u superfinalu prvog bh. rijaliti šoua "OBN Music Talents" 2003. godine u sarajevskoj Zetri započeo je karijeru pop-rok muzičara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.