KOLUMNE

Šampion velikog srca

Ličnost dana Amel Tuka

Autor:V. B.

16.9.2015

Prihvatajući poziv Tuzlanke Kade Delić, nekada velike bh. atletičarke, da po završetku svoje sezone bude promotor i gost Specijalne olimpijade za atletičare s posebnim potrebama, već sada najveći bh. atletičar u historiji Amel Tuka pokazao je da, osim što ima veliko, šampionsko sportsko srce potrebno za borbu sa svjetskim atletskim divovima, općenito ima veliko srce u kojem ima mjesta za svakog čovjeka. 

Pogotovo za svog bh. čovjeka, običnog navijača kojem je na podršci zahvaljivao i nakon što je u Pekingu nedavno osvojio bronzu, prvu svjetsku medalju za bh. atletiku. 

Tukini vatreni navijači bili su i mališani koji su se jučer takmičili s njim u Tuzli te uzbuđeni i ozarenih lica dočekali susret sa svojim sportskim uzorom, koji nikada neće zaboraviti. 

Tuka je, tako, još jednom potvrdio ono što smo svi o njemu pisali proteklih godina, pogotovo posljednja tri mjeseca u kojima je sportski eksplodirao, a što je naš selektor Nebojša Matijević fantastično opisao riječima da velike rezultate prave samo veliki ljudi.  

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.