KOLUMNE

Veliki humanitarac

Bilal Isaković

E. Ma.

28.9.2015

Teška vremena izvlače ono najbolje i najgore iz ljudi. Pred milionima ljudi s Bliskog istoka, izbjeglicama koji su pobjegli iz domova spašavajući živu glavu, dugačak je put. Oni će svoju sreću pokušati naći u zemljama zapadne Evrope, a pred njima je težak put i borba da bi svojoj djeci osigurali bolji život.

U BiH ih još nema, no deseci hiljada njih su jedan od najvećih islamskih blagdana Kurban-bajram dočekali u našem najbližem susjedstvu - Hrvatskoj. I dok ima i onih koji šire paranoju, strah i dezinformacije o izbjeglicama, mnogo je onih koji pomažu ovim nesretnim ljudima.

Zeničanin Bilal Isaković, predsjednik humanitarne organizacije “Islam my life”, želio je malo olakšati put promrzlim ljudima i nezaštićenoj, uplašenoj djeci koja su krenula u neizvjesnost. U organizaciji Udruženja "Hava" iz Donjeg Vakufa i “Islam my life” u proteklom periodu prikupljeno je više od 5.000 bajramskih paketića za djecu iz Sirije.

Sokovi, hrana, bojanke uljepšali su teške dane mališanima, a Isaković je istaknuo da ne misli da je uradio nešto posebno, već samo ono što je dužnost svakog čovjeka - pomogao onima kojima je pomoć neophodna.

Bilal Isaković rođen je u Zenici 29. juna 1970. godine. Oženjen je i otac četvero djece.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.