LIČNOST DANA

Budžetski parazit postao "privrednik"

Znajući da je Bakir za svog mandata izgradio jedino trotoar, jasno je kakvi će biti dometi njegovog imitatora Džaferovića

Džaferović: Nepopravljivi imidž budžetskog krpelja

Piše: N. V.

6.9.2018

Nakon što je više od mjesec dana lutao Federacijom, lupetao birokratske gluposti pred polupraznim dvoranama, šetao ulicama gdje su ga građani ignorirali kao anonimusa, Šefik Džaferović pokušao je svoj dugogodišnji imidž budžetskog krpelja popraviti razgovorom s privrednicima.

Jedina veza

Čovjek koji je radio kao sekretar AID-a (tajne obavještajne službe koju je zbog teških zloupotreba rasformirala međunarodna zajednica u BiH), čovjek koji je više od 25 godina na budžetu i osoba koja je kao član nadzornog odbora utjecala da jedna firma bankrotira, u želji da imitira uspješnog Radončića posjetio je jednu kompaniju iz drvoprerađivačke industrije i razgovarao o tome kako tobože unaprijediti ekonomski ambijent.

Čovjek čija je jedina veza s privredom ta da je od te iste privrede do sada dobio više od milion maraka za svoju višedecenijsku budžetsku plaću, a isto se odnosi i na njegove brojne rođake i prijatelje koje je zaposlio u državnim institucijama, ima pravo da nastavi životni stil kameleonskog pretvaranja.

Kao što je bio neuspješan političar i navodni pravni ekspert, a ispostavilo se da još nikad nije predložio nijedan zakon koji bi bio zapamćen po njemu, sada opskurni budžetlija želi se pretvoriti u nekoga koga zanima realni sektor.

Apsolutna neznalica

Razumljiv je strah kompanija koje su primile Džaferovića u svoje pogone - neki su bili i pod istragama, a drugi su uništili neke uspješne bh. kompanije – ali žalosno je da budžetski krpelj i uhljeb zalazi u materije u kojim je apsolutna neznalica.

Gradio nije, ali zapošljavao jeste, i to u državnim institucijama. A kako će tek zapošljavati ako bude u novoj prilici, uopće nije teško naslutiti.

Uostalom, Džaferović je javno rekao da mu je strateški politički cilj da nastavi s politikom Bakira Izetbegovića. Znajući da je Bakir za osam godina svog mandata izgradio jedino trotoar pred Predsjedništvom BiH, više je nego jasno kakvi će biti dometi njegovog imitatora Šefika Džaferovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.