LIČNOST DANA

Preporodio Bajern

Šest kola prije kraja Bundeslige Bavarci najbliži naslovu

Kovač: Očekuje prvu titulu

Piše: N.C.

10.4.2019

Skoro cijelu sezonu Bajern je gledao u leđa Borusiji i mnogi su tvrdili da će tim iz Dortmunda postati novi šampion Njemačke. U isto vrijeme, Niko Kovač, trener Bajerna, nalazio se pod paljbom kritika stručnjaka, bivših igrača, legendi kluba, koji su mu predviđali brz odlazak s klupe Bavaraca. 

Sve se, međutim, okrenulo. Bajern je sa 5:0 pregazio Borusiju i prestigao je na tabeli, ponovo zauzevši prvo mjesto. Nikini fudbaleri bili su maestralni, a njihovi najveći rivali djelovali su kao ekipa neznalica.

Bajern je Kovača doveo prošle godine, kao jednog od najperspektivnijih trenera u Njemačkoj. Činilo se odmah da je saradnja s Hasanom Salihamidžićem, sportskim direktorom, osuđena na uspjeh, ali je uslijedio period krize. Pričalo se da neki igrači bojkotiraju hrvatskog stručnjaka, dok je on čestim rotacijama tražio najbolju formulu.

Konačno je Bajern zaigrao kao preporođen upravo u finišu sezone. Šest kola prije kraja Bundeslige Bavarci su najbliži naslovu, sedmom uzastopnom, a Kovač sve bliži svojoj prvoj šampionskoj tituli u ulozi trenera.

Porijeklom iz Livna, Niko Kovač rođen je 15. oktobra 1971. godine u Berlinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.