LIČNOST DANA

Šampion pameti

Izjavom kako podržava Hrvatsku i kako ljude koji žive tamo, smatra svojima, još jednom pokazao veličinu

Đoković: Na raspolaganju ljudima s ovih prostora

Piše: N.D.

13.5.2019

U ovo vrijeme bilo bi itekako popularno da najbolji teniser današnjice predstavi sebe kao velikog nacionalistu, da kaže pokoju koja će povrijediti neke druge ili da bahato gleda na sve što ne dolazi iz Srbije. Ipak, Novak Đoković, prvi igrač na ATP listi, odabrao je drugačiji put, onaj koji je, prema njegovom mišljenju, sasvim logičan. 

Izjavom kako podržava Hrvatsku i kako ljude koji žive tamo, smatra svojima, još jednom je pokazao veličinu. A nije prvi put pa je jasno da mu se nije omaklo. Đoković je i ranije bio na raspolaganju sportistima s ovih prostora, tako i našem Damiru Džumhuru, a učestvovao je i u humanitarnim akcijama u kojima nikad nije eksponirao sebe.

Još jedan plus za čovjeka koji zna šta je i odakle je. Zastavu države koju predstavlja, uvijek ponosno nosi, ali nikoga drugog nikad nije omalovažavao nego podržava jedinstvo različitosti u punom smislu.

Novak Đoković rođen je 22. maja 1987. godine u Beogradu. Osvojio je 15 gren slem titula u karijeri, a ukupno je osvojio 74 ATP turnira. S reprezentacijom Srbije je 2010. osvojio Dejvis kup. Samo od turnirskih nagrada zaradio je više od 129 miliona dolara.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.