LIČNOST DANA

Mirsad Siručić: Maratonac iz Srebrenice

Ne trči za medalje i plasman visokopozicioniranog mjesta

Mirsad Siručić: Osjeti simpatije mnogih. Avaz

Piše: S. Sm. / Avaz.ba

19.11.2019

Kada se prije 17 godina vratio u rodnu Srebrenicu, gdje živi s porodicom diplomirani pravnik Mirsad Siručić (32) počeo je intenzivnije trenirati trčanje. Na raznim maratonskim takmičenjima promovira svoj zavičaj i njegove turističke destinacije.

Na nedavnom maratonskom takmičenju na Tari u Srbiji na zahtjevnoj stazi dužine 21 kilometara, od 170 takmičara zauzeo je za njega vrlo značajno devetnaesto mjesto.

Na treninzima i svim takmičenjima Siručić nosi majicu s natpisom „Jedan grad, jedna ljubav- Srebrenica“.

Kaže da kada trči i ljudi pročitaju poruku na majici, tada navijaju i aplaudiraju i nekako osjeti kako su svi vezani za Srebrenicu.

- Kad osjećam da me podržavaju baš zato što ssam iz Srebrenice, dobijem više elana i snage da utrku izdržim do kraja – kaže Siručić.

Ne trči za medalje i plasman visoko pozicioniranog mjesta. Kako kaže, trči za Srebrenicu, grad genocida iz kojeg mnogi odlaze, a on o tome nikada nije razmišljao, niti želi otići.

Intenzivno se priprema za naredni maraton dužine 42 kilometra, koji će se u februaru iduće godine održati u Srbiji, gdje će trčati pod uobičajenim motom „Jedan grad, jedna ljubav- Srebrenica“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.