LIFESTYLE

Nevjerovatne scene: Desetine hiljada riba pomahnitalo uskakale u čamac

Antenam.net

24.7.2018

Na video-snimku koji se proširio internetom vide se na desetine hiljada riba koje su pomahnitalo uskakale u čamac za pecanje, a ovu scenu mnogi su nazvali apokaliptičnom. 

Kao i svakog dana, ribolovac Lu Đingvai sa Tajvana krenuo je na pecanje kod luke Kilung Biša, a ubrzo je prisustvovao neopisivoj sceni.

Kako je opisao ovaj muškarac, ribe su počele da iskaču iz vode pravo u njegov čamac, prenosi Atnenam.

- Bilo je tako strašno. Ribe su me doslovno napale - kazao je 31- godišnji Lu koji je snimak kasnije objavio na Facebooku, opisujući more kao ključalu vodu iz koje su sardine počele da bježe.

Lu je u razgovoru za Mail online) objasnio da su ribe zapravo zaista bježale, ali naravno ne od ključale vode već od predatora:

"Dva dana prije ovog dogdađaja vidio sam tri do pet barakuda dužih od jednog metra kako plivaju ispod broda. Pretpostavljam da je ovih dana njihova sezona lova".

I dok bi drugi ribolovci bili srećni kada bi sardine same uskočile u njihov brod, Lu kaže da je radio sve kako bi ih vratio nazad u vodu.

Klip koji se proširio internetom je izazvao burne reakcije kod ljudi, dok su ga neki opisali jezivim, drugi su istakli da je apokaliptičan. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.