ITALIJA

Turisti se tuku oko selfi pozicije ispred najpoznatije svjetske fontane

Fontana di Trevi ( AFP)

punkufer.dnevnik.hr

14.8.2018

Savršeni selfi na godišnjem odmoru nije uvijek lagan zadatak, posebno kad je riječ o poznatom spomeniku kao što je rimska fontana Di Trevi. Štaviše, sudeći prema vijestima iz Italije, traženje pozicije za selfi može lako dovesti i do fizičkog obračuna.

Naime, prošle sedmice dvije turistkinje silno su htjele naći što bolju poziciju za selfi pred vjerovatno najslavnijom svjetskom fontanom. Devetnaestogodišnja Holanđanka i četrdesetčetverogodišnja Amerikanka počele su se žustro raspravljati, što je ubrzo preraslo u otvoreno vrijeđanje, da bi cijela stvar završila šamarima i šakama u kojima su sudjelovali i članovi njihovih porodica.

Epilog – osam policajaca moralo je intervenirati kako bi rastavili ukupno osam sukobljenih ljudi, uključujući dvoje sedamnaestogodišnjih Amerikanaca i trinaestogodišnju sestru holandske turistkinje. Recimo i da su na intervenciju prvo izašla dvojica policajca, ali nisu uspjeli obuzdati „selfi rulju“ pa ih je naknadno stiglo još šest.

Cijela grupa potom je privedena u najbližu policijsku stanicu, gdje su optužene za napade i opasno ponašanje. Srećom, ili bolje reći čudom, niko nije ozbiljnije povrijeđen, već su kao tragovi ostali samo ogrebotine i masnice.

Tako da, ukoliko vas put nanese u Rim, pripazite kad želite opaliti selfi kraj fontane Trevi, jer očito, ovo mjesto se u čas može pretvoriti u ratnu zonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.