LUKSUZ

Nevjerovatni unikatni telefoni od zlata, dijamanata i keramike

Karbonski modeli sadrže nevjerovatno rijetku formu ovog materijala, koju Lamborghini koristi za kreiranje svojih super i hiperautomobila

Skupocjene, ultramodificirane verzije. Pinterest

Avaz.ba

1.10.2018

S najavom novih iPhone modela, kompanije koje se bave kreiranjem luksuznih prilagođenih verzija, ponudile su svoje skupocjene, ultramodificirane verzije kreirane od zlata i dijamanata, unikatne i nevjerovatne.

Koža i sedef

Mjesec prije nego što je Apple zvanično najavio iPhone Xs, britanska kompanija Goldgenie kreirala je pozlaćenu verziju novog modela, nazvanu Billionaire Solid Gold Edition. Ipak, ova varijacija došla je sa cijenom od 127.000 dolara.

Druge kompanije koje se bave tim poslom Brikk i Caviar, također su predstavile svoje varijacije za dva nova iPhonea s nešto realnijim cijenama.

Ruski brend Caviar skoro je predstavio nekoliko različitih verzija prilagođenih modelima Apple XS i XS Max. Oni su dekorirani materijalima kao što su zmijska ili aligatorska koža, zlatnim akcentima, dijamantima i karbonom.

Jedna od najskupljih varijanti sadrži pozlatu, sedef i 20 dijamanata, a košta 5.420 dolara. Brikk je, s druge strane, ponudio novi iPhone u verziji od karbona, keramike i zlata. Karbonski modeli sadrže nevjerovatno rijetku formu ovog materijala, koju Lamborghini koristi za kreiranje svojih super i hiperautomobila, a cijena kreće od 9.995 dolara.

Logo i tasteri

Po istoj cijeni možete dobiti verziju s logoima i tasterima od čistog zlata. Inače, ova kompanija planira predstaviti verziju koja je cijela kreirana od zlata, a koja će koštati skoro 50.000 dolara. Caviar već sada prima narudžbe za svoje ekskluzivne modele, a očekuje se da će i Brikk ubrzo otvoriti svoju knjigu narudžbenica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.