PONOSNA NA SEBE

Penzionerka u 78. godini završila fakultet

Sada razmišlja da upiše i master studije.

Baka razmišlja da upiše i master. AGENCIJE

A. F.

14.5.2021

Vivijan Kaningam (Cunningham) je penzionerka, majka, baka i prabaka, a nedavno je sa 78. godina završila i fakultet.

- Bila sam zapanjena. Zaista sam se osjećala sjajno. Jedino što mogu reći je da sam bila uzbuđena. Dobar je osjećaj što ste, znate, prošli taj obrazovni proces - rekla je.

Ona je prošlog vikenda diplomirala na Univerzitetu Samford u Birmingemu u državi Alabama i tako ispunila svoju veliku želju. Provela je šest godina studirajući liberalne studije, a u subotu je poslije višegodišnjeg truda izašla na pozornicu i primila diplomu pred svojom porodicom.

- Slijedite svoje snove, ne dozvolite nikome da vam kaže da to ne možete da uradite. Nastavite da se trudite - poručila je Vivijan.


Ona je provela 29 godina radeći kao čuvar, a kasnije je bila i šef kurirskog odjeljenja u jednoj kompaniji u Alabami.

Penzionisala se davne 1992. godine. Sa viškom slobodnog vremena i velikom ljubavlju za učenjem, Vivijen koja ima dvoje djece, troje unučadi i troje praunučadi, odlučila je da stekne fakultetsku diplomu.

- U udruženju penzionera su nam rekli da idemo na neke časove i pokrenemo se, umjesto da samo sjedimo kod kuće, pa sam ja odlučila da upišem fakultet. Uživala sam da provodim vrijeme na predavanjima - rekla je ona.

Porodica joj je bila velika podrška tokom studija i svi su veoma ponosni na njen uspjeh.

- Moji prijatelji su me zvali i rekli su mi da ih je moj primjer motivisao. Neki mlađi članovi moje porodice su mi rekli, ako možeš ti, možemo i mi - rekla je Vivijen ponosno.

Sada razmišlja da upiše i master studije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.