VIRALNO

Osmislili inovativnu metodu za rupe na putu: Gurnu ih pod tepih

Pošto su nekoliko puta popunjavali rupe, ali bezuspješno, smislili su novo rješenje za koje kažu da je možda smiješno, ali je uspješno

"Riješili" se rupa pomoću tepiha. INSTAGRAM

A. F.

22.10.2022

Guranje problema pod tepih, drevna vještina rješavanja svih mogućih problema, koja naravno nimalo nije uspješna, ali na prvi pogled djeluje kao da je sve riješeno. Naravno, termin se uzima u prenesenom značenju, ali šta se zbiva kad dobijemo bukvalno ovakvo rješenje, odnosno gurnemo rupu pod tepih.

Na jednom drumskom putu u selu Donji Vlas pored Niša, mještani su riješili da osmisle novi način krpljenja rupa na putu. Pošto su nekoliko puta popunjavali rupe, ali bezuspješno, smislili su novo rješenje za koje kažu da je možda smiješno, ali je uspješno.


Slika je na brzinu postala viralna, prvo u Nišu i na jugu Srbije, a onda je krenula i u cijeli svijet putem popularne Facebook stranice Squattin Slavs In Tracksuit, na kojoj se može naći gomila ovakvih i sličnih duhovotih slika.

Mnogi se naravno sprdaju sa ovom tehnikom, “hvaleći” njene pozitvne strane koje se odlikuju u tome da je ovakav princip rješavanja problema dosta dekorativan, kao i da je ekološki jer umjesto da stari tepih bude bačen u rijeku, on dobija novu korisnu ulogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.