SAVJETI

Evo kakav namještaj se najbolje uklapa u vaš interijer

U pravilu su najskuplji dizajnerski komadi od prave kože, dok su varijacije u materijalu nešto jeftinije

Kombinujte različite boje i materijale. Twitter

N. S.

19.1.2023

Nepisano je pravilo da su za manje prostore bolji izbor sofe, po mogućnosti na razvlačenje ili s dodatnim spremištima.

Odabrati idealan ležaj za dnevni boravak na prvu se čini jednostavnim. Međutim, kada se uzmu u obzir sve okolnosti, od veličine prostora, potrebe stanara, dizajna, boja, materijala, taj posao postaje puno ozbiljniji.

Kombinujte stilove

 Veliki prostori pak su kao stvoreni za ugaone sjedaće garniture, a imate li zaista viška prostora, stručnjaci savjetuju da se uz kutne garniture u prostor dodaju i fotelje. Pritom ne morate biti ograničeni na istog proizvođača i istu liniju, štoviše, preporučljivo je, i trenutačno u trendu, kombinirati različite stilove, bilo različitih boja ili različitih materijala. Odlučite li se za kožu bit ćete zadovoljni lakoćom održavanja, međutim, kako biste razbili dojam hladnoće koji koža ostavlja u prostoru trebat ćete ga razbiti dekorativnim jastucima i prekrivačima.  Kada je riječ o cijeni, ona varira i ovisi, dakako, o dizajnerskom imenu, ali i kvaliteti materijala i izvedbe. U pravilu su najskuplji dizajnerski komadi od prave kože, dok su varijacije u materijalu nešto jeftinije.

Jeftinija varijanta

Nemate li novca za kupnju novog kauča, novo ruho starom možete udahnuti šivanjem navlake po mjeri u željenoj boji. Tako ćete proći jeftino, imat ćete nov proizvod, a moći ćete mu izgled mijenjati na jednostavan način – izmjenom presvlake. Odlučite li se za tapeciranje postojećeg namještaja, trebate biti svjesni da presvlačenje u većini slučajeva stoji više od novog proizvoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.