ODLIČNA IDEJA

Riješite se neprijatnog mirisa u kući bez dodatnog troška

Iako se prostorija uvijek može provjetriti, nekad to nije dovoljno

Flašicu ostavite otvorenu i uživajte u mirisu koji će drveni štapići ispuštati. Facebook

E. Ag.

4.3.2024

Niko ne voli neprijatan miris u svom domu iako ponekad to ne zavisi od nas i naših navika čišćenja, jer postoje dani kada se iz odvodnih cijevi i sanitarne opreme širi neugodan miris, a ima i onih koji se nakon spremanja obroka žale na preostale mirise od kuhanja.

Iako se prostorija uvijek može provjetriti, nekad to nije dovoljno. Najčešće posežemo za kupovinom difuzera, mirisa, osvježivača i sprejeva, ali snalažljive domaćice dosjetile su se vrlo efikasne metode kojom se rješavaju neprijatnih mirisa bez dodatnog troška - s onim što već imaju kod kuće.

Potrebna vam je mala staklena flaša, poželjno je da bude lijepog oblika ako želite da je postavite na vidno mjesto, ali u nedostatku takve poslužit će vam i mala tegla od, recimo, začina, namaza i soseva. Bitno je samo da je dobro operete i skinete naljepnicu, piše B92.

Možete kupiti drvene štapiće, ali možete iskoristiti i čačkalice ili štapiće za ražnjiće, u zavisnosti od veličine flašice. Zatim u flašicu sipajte malo sredstva za čišćenje podova ili omekšivač za veš i "zabodite" štapiće.

Flašicu ostavite otvorenu i uživajte u mirisu koji će drveni štapići ispuštati. Po potrebi ih okrenite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.