SVAKODNEVNICA

Kanta za smeće vam užasno smrdi: Isprobajte ovaj trik kako bi to spriječili

Postoje rješenja kako ga držati pod kontrolom

Ima li rješenja za smrad?. Screenshot

Daily Express

6.6.2024

Nema ništa gore nego kada vaš dom ima neugodan miris kojeg se nikako ne možete riješiti. Za to može postojati nekoliko razloga, bilo da dolazi od vaših kućnih ljubimaca ili vaše kupaonice. Ponekad bi taj miris mogao dolaziti iz vaše kante za smeće, a postoje rješenja kako ga držati pod kontrolom, piše Daily Express.

Možete baciti nešto u smeće, poput jaja ili povrća, što će početi smrdjeti nakon nekoliko dana. Možete ga jednostavno iznijeti van, ali ako vreća još nije puna, to je bacanje vreće bezveze. Umjesto toga, možete upotrijebiti ovaj trik kako bi vaša kanta mirisala svježe dok ne dođe vrijeme da iznesete vreću za smeće.

Apartment Therapy je naveo da možete namočiti vunene kuglice u eterična ulja i ubaciti ih u kantu. Pazite da ga stavite ispod vreće za smeće kako se ne bi pomiješao sa smećem.

Postoje određeni mirisi eteričnih ulja koji mogu neutralizirati specifične neugodne mirise u smeću. Neka ulja također imaju dodatne prednosti. Ulje limunske trave, na primjer, prirodno uravnotežuje neugodne mirise. Ulje čajevca i citrusna ulja mogu pomoći u uklanjanju bakterija iz vašeg smeća. Ulje od metvice može otjerati nametnike poput glodavaca. Posebno je korisno s vanjskim kantama za smeće. I ulje nima može otjerati kukce.

Kada mijenjate vreću, bacite i kuglice. Ako počnete osjećati neugodan miris smeća dok se puni, samo ubacite još jednu kuglicu i trebala bi prikriti smrad. Imajte na umu da određena eterična ulja mogu biti štetna za kućne ljubimce. Ako imate pse koji vole ulaziti u vaše kante za smeće, najbolje je da se klonite, između ostalog, čajevca, paprene metvice i citrusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.