LUTALA ULICAMA

Odbjegla papiga se vratila kući: Ujedinila se s vlasnicom i psom

Roberts je rekla da je Erni bio sretan što je ponovo vidi

Papiga Erni. Facebook

D. R.

30.1.2024

Pjevajuća papiga Erni (Ernie) ponovo je ujedinjena sa svojom vlasnicom i svojim najboljim prijateljem psom nakon što je pronađena kako luta ulicama Engleske.

Iz RSPCA su rekli da je papiga pronađena u ulici u području Kearsley u Boltonu, u blizini Mančestera, što je pokrenulo potragu za vlasnikom. 

Grupa je saopćila da je ptica ponovno ujedinjena s vlasnicom Alison Roberts nakon što je na Facebooku vidjela video ptice kako pjeva u domu njegove udomiteljske porodice.

Roberts je rekla da je Erni bio sretan što je ponovo vidi, ali je bio van sebe kad je ponovo vidio psa po imenu Loti (Lottie).

- Čim ju je ugledao, reagirao je; pustila sam ga iz njegovog kaveza, a on je sjedio na njezinim leđima i jahao uokolo. Bilo je to kao u dobra stara vremena jer smo navikli da je samo prati posvuda - rekla je Roberts. Dodala je da je bliska veza između dviju životinja dovela do Erniejeve avanture na otvorenom.

- One noći kad je odlutao, Loti je bila u kuhinji čekajući da izađe van, a pritom nisam vidjela da je Erni bio na leđima jer je pas bio ispod stola. Dozivala sam ga noćima i danima nakon toga u nadi da će doletjeti natrag - zaključila je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.