IZAZVAO RASPRAVU

Trener pasa otkrio koje tri pasmine nikad ne bi uzeo, vlasnici se ne slažu

Druga pasmina koju bi izbjegao su goniči krvosljednici, zbog njihove masne kože

Neke pasmine nisu poželjne. Platforma X

D. R.

4.2.2024

Svaka pasmina psa nosi sa sobom određene izazove, bilo da se radi o njihovom ponašanju ili zdravstvenim problemima. Tako čak i popularne pasmine poput francuskog buldoga i mopsa se suočavaju s brojnim zdravstvenim poteškoćama koje mogu znatno opteretiti vlasnike računima za veterinara. 

Jedan trener pasa postao viralan na TikToku jer je podijelio tri pasmine pasa koje nikada ne bi uzeo, a jedna od njih je iznenadila mnoge.

Geret King (Garrett), poznat po svom TikTok kanalu American Standard K9, ima milione pratioca zahvaljujući svojim korisnim savjetima o dresuri pasa, a s godinama iskustva, razvio je čvrsto mišljenje o pasminama koje bi izbjegao, piše Mirror. 

King je objasnio da je prva pasmina koju nikada ne bi uzeo srednjoazijski ovčar.

@americanstandardk9 Top 3 Breeds I WOULDN'T Own as a Dog Trainer #dog #centralasainshepeard #alabai #bloodhound #chihuahua #puppy #doglover #dogs #fyp ♬ original sound - AmericanStandardK9

- Mužjaci ovih pasa mogu doseći težinu veću od 77 kilograma i odlični su čuvari stoke. No, problem je što nemam stoku. Dakle, ako imate stoku kod kuće, možda bi ova pasmina mogla biti korisna za zaštitu stada -objasnio je.

"Trebala bi mi čivava da želim demona iz podzemlja težine tri kilograma"

Druga pasmina koju bi izbjegao su goniči krvosljednici, zbog njihove masne kože. "Ta masna koža ih čini vrlo smrdljivima, bez obzira na to koliko ih često kupali. Miris je teško ukloniti", otkrio je.

Treća pasmina koju King nikada ne bi razmatrao bila je najviše iznenađujuća – čivava. "Trebala bi mi čivava da želim demona iz podzemlja težine tri kilograma, koji ne služi ničemu osim da mi sjedi u krilu i gricka sve što mu dođe na dohvat ruke. No, to nije upravo ono što tražim", objasnio je svoj izbor.

Fanove čivave nisu se složili s njegovim stavom. "Čivave su zapravo vrlo inteligentne, a njihovo agresivno ponašanje često proizlazi iz toga što ih ljudi tretiraju kao igračke umjesto kao prave pse", "Moja čivava je pravi anđeo. Sve ovisi o pravilnom treningu, nemojte se obeshrabriti! Moja je iznimno prijateljski raspoložena prema strancima i sve što želi je maženje", bili su neki od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.