LJUBIMCI

Vlasnici odveli mačku na prvu vožnju autom, nisu bili spremni na njenu reakciju

Vlasnici mačke Kaliope prošle su sedmice otišli na duže putovanje, a sa sobom su poveli i svoju ljubimicu

Kaliope radoznalo posmatra okruženje. TikTok

M. Z.

20.2.2024

Vlasnici mačke Kaliope (Calliope) prošle su sedmice otišli na duže putovanje, a sa sobom su poveli i svoju ljubimicu. No, nisu bili ni približno spremni na Kaliopinu reakciju kada je ušla u auto.

Kako bi joj put prošao što udobnije i sigurnije, vlasnici su Kaliope stavili na stražnje sjedalo i zakvačili je na povodac, jer je to bilo njeno prvo putovanje autom. Iako se većina mačaka boji putovanja autom, Kaliope je bila znatiželjna i ubrzo je počela tražiti od svojih vlasnika da je premjeste naprijed, što su oni i učinili.

@calliopethecalicocat I didnt know she was such a passenger princess👸🏼 #catsoftiktok #kittensoftiktok #cats #fyp #cattok #passengerprincess ♬ Tarantella - Mark Fabian & Alexander Smith & Harry Greene & Richard Kimmings

Kaliopina vlasnica je u intervjuu za Newsweek rekla da je putovanje trajalo četiri sata te da je Kaliope na zadnjem sjedištu provela samo 30 minuta.

- Spavala je na mom krilu većinu puta, ali bi tu i tamo digla glavu kada bismo prolazili kroz tunele ili vozili preko mostova - izjavila je vlasnica.

Snimak putovanja brzo je postao viralan na TikToku, gdje ju je zasad pregledalo više od dva miliona ljudi. "Calico mačke su previše znatiželjne da bi bile u stražnjim sjedalima", "Da je barem moja mačka ovakva tokom putovanja", "Zabavno joj je", "Moja mačka mi ne dopušta ni da je podignem", samo su neki od komentara ispod objave, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.