KULTURA

Mahaluši u Stockholmu pljeskali i Bosanci i Šveđani

Turneja po Švedskoj

Redakcija

18.10.2014

Najveći bh. teatarski hit kabare "Ja, mahaluša" kojeg je gledalo preko 70 hiljada posjetilaca u BiH, Regiji i inozemstvu, na svojoj prvoj velikoj turneji po Švedskoj zaigrao je najprije u prijestolnici ove Kraljevine Stockholmu.

stockholm-pred-nastup

U organizaciji nacionalnog švedskog teatra Riksteatern i bosanskohercegovačkih udruženja Neretva i APU mreža, prvo mahalanje koje je bilo zakazano za 16. oktobar u reprezentativnom teatru Sodra u centru Stockholma, izazvalo je oduševljenje u prepunoj sali.

Karte su bile rasprodate mjesec dana unaprijed. Fantastičnu igru glumaca pratili su aplauzi, glasan smijeh i ovacije. Nela Đenisijević i Nenad Tešić te autorica i producentica Indira Kučuk-Sorguč naišli su na sjajan prijem kako Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovom gradu već dugi niz godina tako i određenog broja Šveđana koji su pratili predstavu putem titla.  

stockholm-mahalusa2

Uz gromoglasan pljesak i otvorenu podršku akteri su od direktora Riksteatra dobili izuzetne pohvale za svoju glumačku vještinu, čudesnu energiju i zavidnu interakciju s publikom.

Ovo je prva od sedam predstava koje će "mahaluše i mahalci" izvesti u Švedskoj.

Naredna je zakazana za 19. oktobar u Goteborgu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.