KULTURA

Noć za pamćenje: Ovacije za Božu Vreću

Solistički koncert bh. pjevača

Redakcija

7.2.2015

Večeras se održao drugi od dva rasprodata solistička koncerta Bože Vreće kojima je ovaj bh. pjevač sjajnim nastupom na najbolji način promovirao svoj samostalni album Moj sevdah snimljen i objavljen u produkciji izdavačke kuće Gramofon iz Sarajeva.

Koncertima pred punim dvoranama Pozorišta mladih, Vrećo je ponovno pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najznačajnijih glasova sevdaha u protekle dvije decenije. Emotivnim izvedbama sevdalinki, ali i premijernim izvedbama svojih novih autorskih pjesama Aladža, koju je povetio džamiji Aladža u svojoj rodnoj Foči, i Majka sinu kose milovala, priredio je noć za pamćenje nastupom koji je u produkcijskom smislu na sceni predstavio istinsku magiju za publiku.

Izvedbe čarobnog Vrećinog glasa bile su popraćene dizajnom svjetla posebno osmišljenim za ovu priliku a Gramofon je ponovno nadmašio očekivanja kada je kompletna produkcija koncerata u pitanju.

Publika je zajedno sa Božom na oba koncerta horski pjevala znamenitu pjesmu Zaima Imamovića "Evo ovu rumen ružu", a Vreću su tri puta vraćali na bis. Na posljednjem je izveo pjesmu Lejlija koja je u protekloj sedmici postala internetski muzički hit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.