KULTURA

Upravni odbor izabrao Almira Mujkanovića za direktora Narodnog pozorišta Mostar

Imenovanje ipak nije konačno

Autor:M.Sm.

13.2.2015

Upravni odbor Narodnog pozorišta (NP) Mostar se, kako saznajemo, nakon konkursa za direktora ovog teatra od pet prijavljenih kandidata odlučio za Almira Mujkanovića koji je u proteklih šest mjeseci obnašao dužnost v.d. direktora.

No, njegovo imenovanje nije konačno, s obzirom na to da izbor kandidata, odnosno odluku i potvrdu o izboru direktora donose osnivači Pozorišta,  Grad Mostar i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, što se, pak, očekuje narednih dana.

Tako će o konačnom izboru Mujkanovića odlučiti gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić i resorni kantonalni ministar, Zaltko Hadžiomerović, čija je suglasnost neophodna u cijeloj proceduri izbora.

Kako smo ranije pisali, u utrci za direktora, uz Mujkanovića, su bili glumac Narodnog pozorišta Mostar Šerif Aljić, koji je u dva mandata bio direktor ovog teatra, Saša Oručević, sadašnji umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar, te kolumnist i profesor Dragan Markovina i sarajevska rediteljka Nejra Latić Hulusić.

U Upravnom odboru Narodnog pozorišta su Sanela Mešić, predsjednica, te članovi Alma Fazil Obad, Almira Pekušić, Tarik Denjo i Emir Spahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.