KULTURA

BUGOJNO Večeras otvorenje 44. festivala Fedra

Održana press konferencija na kojoj je predstavljen program

Az. M.

13.7.2016

Bugojno će od 13. do 20. jula biti domaćin 44. teatarskog festivala BiH "Fedra 2016". Ovom prilikom održana je press konferencija na kojoj su govorili PR festivala Amar Ferizović, direktor festivala Vahid Duraković, načelnik Općine Hasan Ajkunić, te urednik biltena Nedžad Milanović.

- U proteklih 10 godina smo uspjeli uspješno obnoviti Festival i on ima brend u Bugojnu, ali i u regiji. Na osnovu iskustva s drugih festivala možemo biti ponosni na naš festival jer je sigurno najorganizovaniji i najkvalitetniji u kategoriji amaterskih festivala - riječi su direktora Durakovića.

Selektor Festivala Vojislav Vujanović, od 19 ponuđenih odabrao je sedam predstava u takmičarskom dijelu, te dvije u pratećem programu. Pored toga, u pratećem programu predviđena je izložba grafika Petra Waldega i Vigilija Nevjsetića, koja će prethoditi večerašnjem otvaranju festivala, koje je predviđeno u 20.15 sati.

Prva predstava "Hasanaginica" Teatra Total Visoko bit će odigrana večeras u 20.30 sati. Publici će se u narednim danima predstaviti i HKUD "Didak Gradnić" s predstavom "Učiteljice", Teatar Fedra s predstavom "Đavolja posla", GP Jazavac Banja Luka, koje će izvesti "Magareće godine", Gradsko pozorište Gradiška s "Ženskim razgovorima", Banjalučko studentsko pozorište izvest će predstavu "Prljavi veš" , te Gradsko pozorište Trebinje odigrat će predstavu "Ministarka".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.