KULTURA

Jajce domaćin likovne kolonije

Okupit će se veliki broj umjetnika

Avaz.ba

13.7.2016

Jajce će u periodu od 18.do 23. jula biti domaćin prve likovne kolonije pod nazivom „JAJCE ART 2016.“. Organizator i domaćin kolonije je JU „Dom kulture Jajce” te općina Jajce kao generalni pokrovitelj

Prva likovna kolonija u Jajcu zvanično počinje 18. jula, kada će se u holu Doma kulture održati svečanost otvaranja, a gosti, učesnici kolonije su: Samija Mašić – magistar slikarstva, Senad Begić – akademski slikar, Meho Čaušević – doktor umjetnosti, Armina Hatić – likovna umjetnica iz Austrije, Enis Hsandžiković – likovni umjetnik, Faljić Mustafa – likovni umjetnik.

Pored navedenih u likovnoj koloniji učešće će uzeti i akademski slikar Samir Hažbić iz Jajca.

- Likovna kolonija odvijat će se na lokacijama grada Jajca koje po svojim historijskim, kulturnim i prirodnim obilježjima najvjernije prezentuju grad te državu BiH u cjelini. Pomenuti slikari će tokom svog boravka u Jajcu posjetiti najznačajnije kulturno–historijske spomenike, te na svojim platnima ovjekovječiti trenutke provedene u gradu Jajcu - saopštili su iz Doma kulture Jajce.

Posljednjeg dana, bit će organizovana izložba radova nastalih u okviru prve likovne kolonije koja će se održati u Gradskoj galeriji Jajce sa početkom u 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.