SVIJET FILMA

Jasmila Žbanić s porodicom se preselila u Berlin

Piše: E. BAKIĆ

25.5.2018

Rediteljka Jasmila Žbanić, kako „Dnevni avaz“ saznaje, s porodicom se preselila u Berlin.

Ona već neko vrijeme živi i radi u ovom njemačkom gradu, a, kako su nam potvrdili izvori bliski rediteljki i njenom suprugu Damiru Ibrahimoviću, njihova kćerka Zoe tamo ide u školu.

Njemački film

Žbanić, koja se posljednjih mjeseci ne oglašava u medijima, ni jučer nije odgovarala na naše telefonske pozove i poruke.

Ipak, javio nam se Jasmilin suprug, producent Damir Ibrahimović. Naš poziv zatekao ga je u Sarajevu, a, kako nam je kazao, završavao je neke poslovne obaveze.

- Nije istina da smo se skroz preselili, pola smo tamo, pola ovamo – uvjeravao nas je Ibrahimović, koji nije bio pretjerano raspoložen za razgovor o ovoj temi.

Ipak, ističe da u Berlinu rade dokumentarni film.

- U pitanju je priča koja ima veze i s Njemačkom. Ne bih previše govorio o tome, jer je još razvijamo i radimo. Uglavnom, dosta je ozbiljna tema, o čemu ne bih mnogo govorio. Tako osnovni razlog boravka u Berlinu su poslovni projekti na kojima radimo, dokumentarac, a uskoro bismo trebali početi raditi na jednom njemačkom igranom filmu – pojašnjava Ibrahimović.

Bilo kako bilo, iz više izvora saznali smo da ovaj bračni par sada živi u Njemačkoj.

- Damir iz Njemačke često dolazi u Sarajevo da posjeti roditelje. Vjerovatno i zbog posla Jasmila ne dolazi tako često. Svakako vode i brigu o produkcijskoj kući „Deblokada“ koja se nalazi u Sarajevu – govori naš izvor i dodaje da je prije nekoliko dana oboje stiglo u Sarajevo.

Leon Lučev u filmu „Srebrenica“?  

Iako se u njenom okruženju moglo čuti da je Žbanić u Berlinu počela s realizacijom filma „Srebrenica“, njen suprug ističe da će se to ipak desiti u BiH. 

- „Srebrenicu“ ćemo snimati početkom iduće godine ili na proljeće. Taj projekt ide svojim tokom kako treba da ide – govori producent.

Kako nam je kazao blizak izvor ovom bračnom paru, jednu od glavnih uloga u dugoiščekivanom Jasmilinom filmu „Srebrenica“ ostvarit će Leon Lučev, koji se i ranije pojavljivao u njenim igranim ostvarenjima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.