Nina Seničar nova zvijezda „Zone“

OTKRIVAMO Srbijanska glumica trenutno snima u Grčkoj

Nina Seničar nova zvijezda „Zone“

Srbijanska glumica Nina Seničar, koja je ostvarila i zapažene uloge u Holivudu, kako „Dnevni avaz“ saznaje, postala je članica prestižne kasting agencije „Zona“, na čijem je čelu Anila Gajević.

Vrlo brzo nakon što je potpisala ugovor pojavile su se i nove uloge, pa ona već nekoliko dana snima film „Agan Sos“ u Grčkoj.

 Naši prostori

- Riječ je o grčkoj produkciji, s kojom zbog jezika i ne sarađujem tako često. Reditelj ovog ostvarenja je Pierros Andrakakos. Nakon što me kasting direktor kontaktirao i pitao da ponudim glumice s naših prostora za ulogu turske arhitektice, ja sam, uz nekoliko glumica, poslala i kasting Nine Seničar, s kojom odnedavno sarađujem - govori Gajević.

Ne krije oduševljenje zbog toga što brojne produkcije u svijetu prepoznaju kvalitet glumaca iz „Zone“.

- Drago mi je da je saradnja sa Seničar počela odmah filmskim projektom, i to međunarodnim. Nina će snimati do polovine jula na grčkim otocima - otkriva nam Gajević.

 Italijanski jezik

Seničar je u Americi sarađivala sa zvijezdama poput Aleka Boldvina (Alec Baldwin) i Džona Kliza (John Cleese).

- Njeno ranije iskustvo u Americi i Italiji sigurno je prednost. Meni je drago da „Zonu“ prepoznaju glumci s karijerama iz cijele naše regije, ali i šire, tako da je Nina jedna od njih. Njeno znanje italijanskog jezika je savršeno i sigurna sam da će u novim angažmanima i to biti od koristi - kaže Gajević.

Agenti u Americi i Italiji

Nina Seničar poznata je kao i TV voditeljica, a jedan od posljednjih angažmana bio je u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“ na Prvoj TV.

- Inače, drago mi je da je Nina, koja ima agente u Americi i Italiji, prepoznala i „Zonu“ kao svog novog partnera na Balkanu i u Evropi - ističe Gajević.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH