KULTURA

Duško Kuliš održao koncert uz pratnju orkestra Muzičke produkcije BHRT-a

S njim je nastupio i vrlo perspektivni pjevač Mirza Selimović

Detalji sa koncerta Diška Kuliša. E. Muračević

E. Muračević

6.11.2018

Riječima „Dobra večer, Sarajevo. Dobra večer, Bosno i Hercegovino“ sinoć je u studiju Muzičke produkcije BHRT-a Duško Kuliš započeo svoj koncert na kojem je, uz pratnju orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, s njim nastupio i vrlo perspektivni pjevač Mirza Selimović.

„Da mi je da vidim Sarajevo“, „Suzo moja Suzana“, „Kako ću bez tebe“, „Ti meni lažeš sve“, „Ustaj sine“... i drugim, vrlo dopadljivim pjesmama iz svog bogatog repertoara, Duško je počastio prisutnu publiku u studiju, koja je horski pjevala s njim, ali i brojne gledaoce i slušaoce širom svijeta koji su putem videoslike i radioprijenosa uživo pratili ovu manifestaciju.

Posebne emocije bile su kod izvedbe melodije „Pjesme moje“ koju su, kao omaž Kemalu Montenu koji ju je pisao i Tomi Zdravkoviću koji ju je izvodio, zajednički otpjevali Duško i Mirza. 



- Ovo je jedan od naših specijalnih projekata koji radimo dvadeset i drugi put zaredom. Na neki način, jednim potezom odradimo više stvari, a sve s ciljem da bh. umjetnike i umjetnike iz regije predstavimo u najboljem svjetlu te tako našim konzumentima priredimo kvalitetan i atraktivan program. Nije lako realizirati žive prijenose. No, u vremenu iza dobro smo se uštimali tako da iz koncerta u koncert, otklanjajući sitne greškice u hodu, postajemo sve snažniji i spremniji, te stremimo ka tome da postižemo sve više i bolje rezultate. Ovaj projekt nije komercijalni te smo na velikim mukama da u skučeni studijski prostor primimo sve one koji bi u publici htjeli pratiti koncerte - kazao je Jasmin Ferović, drektor Muzičke produkcije BHRT-a.


Kako se izvođači odnose prema ovom projektu?

- Ono što nas motivira jeste to da imamo podršku od muzičara, pjevača, bendova, kako domaćih tako i onih iz regiona, koji iskazuju svoju spremnost da svojim učešćem na našim koncertima zajedno gradimo nešto što i njima i nama donosi dugoročne korsti. Studio 2 live, koji je na neki način vezan za pop, rok i druge vrste zabavne muzike, i Studio N, koji je vezan za narodnu muziku, postaju brendovi u čijem stvaranju svi žele zdušno učestvovati. Do polovine sljedeće godine već imamo dogovorena učešća brojnih estradnih zvijezda. Neke od njh su Amira Medunjanin, Bajaga, „Bombaj štampa“, „Plavi orkestar“... Da bismo izašli ususret što većem broju, razmišljamo da uskoro krenemo sa po dva koncerta mjesečno.


Jasmin Ferović. E. Muračević

Hoće li biti još nekih novih projekata?

- Hoće. Sredinom decembra ove godine počinjemo realizirati još jedan specijalni program pod nazivom „Sevdah u Narodnom“, koj i ćemo raditi jednom godišnje. Snimanje, umjesto u zgradi BHRT-a, bit će obavljeno u sarajevskom Narodnom pozorištu, a u prvom njegovom izdanju nastupit će osam popularnih estradnih umjetnika. među kojima će biti Halid Bešlić i Šerif Konjević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.